Ressursstyring gir gevinst i alle ledd - Triangel Solutions > Aktuelt > Artikkel
 
Ressursstyring gir gevinst i alle ledd
15 oktober 2017

Ressursstyring gir gevinst i alle ledd

Moelven Modus er Nordens ledende produsent og leverandør av romløsninger for næringsbygg. Med 3000 årlige prosjekter i både Norge og Sverige er god planlegging avgjørende for å kunne levere med ønsket presisjon og lønnsomhet.

Moelven Modus har rundt 500 ansatte og er en del av Moelven Industrier ASA. Moelven Modus har tre fabrikker og 18 lokale avdelinger i Norge og Sverige. De to selskapene Moelven Modus AS og Moelven Modus AB har samlet en årlig omsetning på nesten 800 millioner kroner. Det siste året har bedriften vært gjennom en stor prosess med nytt forretningssystem og har sett på hvordan de kan forbedre sine systemer og rutiner. En del av løsningen har vært å integrere tids- og ressursstyringssystemet minTimeliste.

Skybasert, fleksibel og lett å integrere i andre systemer
– En av årsakene til at vi valgte Triangel innenfor tids- og ressursstyring er at vi opplever at de har stor kompetanse rundt integrasjon til andre systemer. minTimeliste er nå integrert mot vår forretningsløsning i Microsoft Dynamics AX, mot våre lønnssystemer Hogia (Sverige) og Personec (Norge) og i Qlik som er et BI-verktøy som konsoliderer data fra ulike systemer, sier Oskar Billig, prosesstøtteansvarlig IT i Moelven Modus AS/AB.

– I tillegg opplever vi løsningen som fleksibel ved at den blant annet kunne møte våre ønsker om rapportering av timer på kategorier. Det er med på å øke detaljgraden på informasjonen, med stor nytteverdi både for montøren, men også for prosjektlederne som skal planlegge arbeidet. Og så er det en ubetinget fordel av dette er en skybasert løsning, sier Billig.

Brukervennlig og tidsbesparende
– Våre montører opplever bruken av systemet som veldig brukervennlig. Og så ser de en fordel i å gjøre 20 sekunders arbeid hver dag kontra å sitte med papirer og bruke en time eller to i måneden. Føring hver dag gjør våre montører enda mer bevisste på sin timeføring og vi får høyere presisjon ved at de nå rapporterer på ulike timekategorier. Løsningen gir også montasjeledere bedre kontroll på rapporterte timer og kan følge opp dette fra dag til dag. I neste fase vil vi ta i bruk den nye ressursstyringsmodulen i systemet. Dette vil gi oss ytterligere gevinst knyttet til optimalisering av planlegging.


Bedre lønnsomhet
– minTimeliste gir oss nå bedre lønnsomhet ved at vi kan følge opp våre prosjekter løpende. Det gir oss en vesentlig bedre prosjektoppfølging. Det gjør det også lettere å oppdage hva som er tilleggsoppdrag og som kunden skal betale ekstra for utover gitt tilbud. Tidligere gikk bedriften glipp av inntekter som nå kan faktureres, sier Oskar Billig.

Først i Sverige, så Norge
Det er Moelven Modus AB som har tatt i bruk løsningen først. Det er forventet at den norske virksomheten Moelven Modus AS får integrert tids- og ressursstyringssystemet minTimeliste i neste trinn.

 

Ta kontakt med oss om du ønsker en dialog rundt behov i din virksomhet:

StåleVestre_l

Ståle Vestre
Mobil: +47 902 44 006
E-post: stale.vestre@triangel.no

Relatert

0 ( 0 reviews)

Post a Comment

Kontakt oss

+47 906 91 202

org.nr: 938 297 193

Følg Triangel Solutions